Indrek Mäe • 17. mai 2016
Jaga lugu:

Soros panustas taas USA aktsiate langusele

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Miljardärist investor George Soros, kes on Hiina majanduse probleemide tõttu ennustanud 2008. aasta finantskriisi kordumist, kahekordistas oma panuseid USA aktsiate vastu.

Sorose fond teatas, et omab nüüd 2,1 miljonit S&P 500 langusele panustavate börsil kaubeldavate fondide (ETFide) osakutest. See tähendab, et miljardär on võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga alanud aastal juurde soetanud veidi üle miljoni USA aktsiate vastu panustava optsiooni.

Kui üle-eelmises kvartalis oli Sorosel 51 700 USA aktsiate vastu panustavat ETFi, siis nüüd on tal neid 81 000.

Kulla suhtes optimistlik

Kuigi Soros pidas hiljuti ka kulda halvaks investeeringuks, väites, et tegemist on peagi lõhkeva mulliga, on tema usaldus maavara suhtes taastunud. Nimelt ostis Sorose fond 1,05 miljonit SPDR Gold Trusti osakut.

Sama fondi osakuid soetas ka New Yorgi kindlustusfond Paulson & Co, kelle juhti John Paulsonit peetakse maailma kõige mõjukamaks kullainvestoriks. Paulson suurendas oma osakute arvu 17 protsendi võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum