Indrek Mäe • 18. mai 2016 kell 8:47

SEB hülgab USA aktsiaturud

SEB hülgab USA aktsiaturud.  Foto: Reuters/Scanpix

SEB Rootsi taustaga investeerimisüksus soovib riske hajutada ning oma raha USA börsifirmadest välja tuua, alternatiivina nähakse Euroopa ja Aasia turge.

Rootsi Wallenbergide perekonna asutatud SEB-l on praegu USA börsidel ligikaudu 8,5 miljardit dollarit, kuid Föderaalreservi aetav ebasoodus rahapoliitika sunnib panka oma pilgu Euroopasse ja Aasiasse pöörama. „USA turgudel on aktsiate hinnad liiga kõrged,“ ütles SEB juhtiv investeerimisstrateeg Hans Peterson ja lisas, et sealset kasumlikkust vähendab üleüldine palgakasv riigis.

„Valitsuse võlakirjade ja USA börsifirmade aktsiate kõrge hind tuleneb madalatest baasintressimääradest,“ vihjas Peterson föderaalreservi liiga aeglasele tegutsemisele. „Seetõttu loodame suuremat kasu teenida Aasiast ning mõnelt Euroopa turult,“ ütles ta.

Peterson leiab, et Aasias on investoritele kõige soodsam rahapoliitika. „Aasia on koht, kus olla, seal on ruumi konstruktiivse poliitika jaoks ning kapitaliturgude reformimiseks,“ selgitas investeerimisstrateeg. Ta lisas, et Hiina meetmed oma turgude reformimisel on julgustavad.

Hetkel kuum