Juhan Lang • 23. mai 2016 kell 9:39

Aktsionär: OEG dividendid on kahe teraga mõõk

Charlie Viikbergile kuulub ligi 44 000 kasiinofirma aktsiat.  Foto: Raul Mee

Olympic Entertainment Groupi (OEG) pikaajaline aktsionär Charlie Viikberg leidis, et kasiinofirma dividendid on osaniku vaatevinklist kahe teraga mõõk.

„Aktsionäril tekitavad rekorddividendid alati positiivseid mõtteid – mida rohkem raha kätte saab, seda parem ju on,“ rääkis ta. „Selleks ju investeeringuid tehaksegi.“

Ta tõdes siiski, et ühest küljest on suured dividendid küll väga meeldivad, ent teisest küljest viitavad need sellele, et ettevõttel ei ole enam suuremaid investeerimisprojekte. Tema hinnangul oleks ideaalne vahepealne variant: investeeringud ja pikaajaline kasv koos dividendidega.

Et OEG suuremad investeerimisprojektid on ühele poole saamas, spekuleeriti alates kasiinofirma börsiletulekust vahelduva eduga osanike hulka kuulunud Viikbergi kinnitusel juba mõnda aega, et vaba kassavoogu on piisavalt, võimaldamaks maksta suuremaid dividende. „Eks ootuspärane see mingil määral oli, aga noh kindel ei saa selles kunagi enne olla, kui ikkagi aktsionärid ära kinnitavad selle,“ leidis ta.

OEG aktsia hind on täna Tallinna börsil kerkinud ligi 343 000 euro suuruse käibe juures veidi rohkem kui 3%, 1,99 eurole.

Hetkel kuum