Juhan Lang • 23. mai 2016 kell 7:51

Olympic maksab rekorddividendi, aktsia kerkis

Olympic Entertainment Groupi juhatuse esimees Madis Jääger.  Foto: Eiko Kink

Kasiinofirma Olympic Entertainment Group (OEG) teeb aktsionäridele ettepaneku maksta dividendi 0,15 eurot aktsia kohta.

OEG aktsia hind on teate peale Tallinna börsil kerkinud üle 2%, 1,97 eurole. Dividende makstakse oluliselt enam, kui ootasid LHV ja Swedbanki analüütikud. LHV ootas Olympicult 10sendist dividendi, Swedbank samuti 10 senti.

Viimati maksti ligilähedaselt võrreldavat dividendi 2007. aastal, mil välja maksti 13 senti aktsia kohta. Viimasel neljal aastal on osanikele välja makstud 10 senti aktsia kohta.

Börsifirma nõukogu teeb üldkoosolekule ettepaneku maksta dividendideks välja pea kogu mullune puhaskasum. Välja soovitakse maksta ligi 22,77 miljonit eurot, millest 0,10 eurot aktsia kohta makstakse aktsionäridele 15. juulil ja 0,05 eurot aktsia kohta makstakse 14. oktoobril.

Ettevõtte puhaskasumi suurus oli ligi 25,72 miljonit eurot, millest nõukogu teeb ettepaneku kanda kohustuslikku reservkapitali ligi 1,28 miljonit eurot.

Tänast börsiteadet saab lugeda siit.

OEG kutsub kokku aktsionäride korralise üldkoosoleku 16. juunil algusega kell 15:00 Hilton Tallinn Park konverentsikeskuses aadressil Kreutzwaldi 23, Tallinn, Eesti.

Esimene dividend makstakse juulis

Jaotamata kasumi jääk pärast kasumi jaotamist on ligemale 27,77 miljonit eurot. 15. juulil makstavat dividendi 0,10 eurot aktsia kohta saama õigustatud aktsionäride nimekiri fikseeritakse börsifirma teatel seisuga 14. juuli kell 23:59. Dividend 0,10 eurot aktsia kohta makstakse aktsionäridele 15. juulil ülekandega aktsionäri pangaarvele.

14. oktoobril makstavat dividendi 0,05 eurot aktsia kohta saama õigustatud aktsionäride nimekiri fikseeritakse seisuga 13. oktoober kell 23:59. Dividend 0,05 eurot aktsia kohta makstakse aktsionäridele 14. oktoobril ülekandega aktsionäri pangaarvele.

Hetkel kuum