Juhan Lang • 27. mai 2016 kell 12:08

Raivo Hein suurendas LHVs osalust

LHV nõukogu liige Raivo Hein.  Foto: Raul Mee

LHV Groupi nõukogu liige Raivo Hein suurendas täna börsifirmas osalust.

„Börsilt ei saanud ju kõike kätte, mis tahtsin,“ põhjendas Hein viimaseid tehinguid, kuid jättis lahtiseks, kas ja kui suures mahus on veel kavas lähiajal aktsiaid juurde osta. „Võib-olla isegi on, aga praegu ei ütle küll, et millal.“

Hein soetas täna oma osaühingu Lame Maakera kaudu juurde 2700 aktsiat, makstes osaku kohta 7,49-7,6 eurot, selgub finantsinspektsiooni börsiemitentidega seotud isikute tehingute registrist. See on mõnevõrra kõrgem aktsia 6,95 euro suurusest märkimishinnast.

„Ju olin hõivatud või ei olnud raha,“ vastas Hein Äripäeva küsimusele, miks ei ostnud ta aktsiaid mõne päeva eest, mil hind oli veidi soodsam. Samas oli Hein aktsia hinna tuleviku väljavaadete osas optimistlik. „Ma ei ole kõiki korrutamisi ja jagamisi teinud, aga ma arvan, et see, mis praegu ees on, seal on veel natuke ruumi kindlasti,“ tõdes ta.

Hein on enda kinnitusel rahul ka LHV aktsia esimeste päevade liikumisega Tallinna börsil. Tema sõnul on aktsia liikunud kenasti ülesmäge ja väga kiire või järsk tõus oleks olnud ehk investorite jaoks pisut hirmutavam.

„Tegu ei ole ühe päeva firmaga, vaid ikka aastateks ja aastateks, nii et selline väike paari-kolme protsendine tõus on täitsa okei,“ leidis ta. Juba viimased 7 aastat LHV osanike hulka kuulunud investor plaanib enda kinnitusel aktsiaid hoida pikaajaliselt. „7 aastat on juba hoitud, võib-olla siis sama palju veel või siis äkki kauemgi. Kes seda teab, mis toob aeg.“

Märtsis kinnitas Hein Äripäevale, et plaanib märkida lisaks LHV aktsiaid umbes 100 000 euro eest ning soovitas aktsiaid märkida ka kõikidel teistel Eesti inimestel, et nende raha ei läheks hoiustel või arvelduskontodel niisama hapuks.

Siis kuulus Heinale börsifirmas 2,3% suurune osalus. Täna on LHV aktsia hind Tallinna börsil kerkinud enam kui 3,5% võrra, 7,65 eurole ja aktsiaga on tehtud ligi 314 000 euro suuruse käibe juures 167 tehingut.

Hetkel kuum