Samsung arendab pilveteenust

16. juuni 2016, 08:38
Samsung
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160616/BORS/160619796/AR/0/AR-160619796.jpg

Samsung andis teada, et on otsustanud osta ettevõtte Joyent, et arendada oma pilveteenuseid ja -taristut, vahendab Bloomberg.

Samsung pole senini avaldanud ostuhinda, ent on teada, et ettevõte soovib peale arvutite ja nutitelefonide füüsilise arenduse rohkem tegeleda ka pilveteenuse arendamisega. Joyenti ost tähendab seega, et Korea ettevõttel on nüüd oma platvorm, mis toetab mobiili- ja pilveteenuseid.

Samsungi asepresident Rhee In Jong teatas juba selle aasta märtsis, et ettevõte tunneb huvi tarkvaraarendajate vastu. Teiste hulgas on Samsung silma peale pannud tehisintellekti arendavatele ettevõtetele.

Samsungil oli selle aasta esimese kvartali seisuga rohkem kui 60 miljardi jagu vaba raha.

Analüütikute hinnangul on Samsungi juht Lee Jae Yong võtnud eesmärgi vähendada Samsungi sõltuvust tootmistegevusest ning laiendada tegevusala. Samsungi Galaxy nutitelefonide ning ka teiste telefonimudelite müük langes 2015. aastal juba teist aastat järjest. Käibe- ning kasuminumbrid on Samsungil samuti kukkunud viimased kaks aastat järjest. Langusega on reageerinud ka ettevõtte aktsia hind.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. June 2016, 08:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing