Pille Ivask • 4. juuli 2016
Jaga lugu:

Turg januneb üha enam kohvi järele

Kohv ja küpsis  Foto: epa

Ameeriklastel ei näi kohvist küllalt saavat ning see kergitab ka globaalset kohvinõudlust, vahendab Bloomberg.

USA per capita tänavune kohvinõudlus on 3,1 kilogrammi, mis on 100 grammi võrra enam kui möödunud aastal. Ühtlasi tähendab see, et ameeriklaste puhul on tegu läbi aegade suurima kohvinõudlusega, teatab Euromonitor International. Lisaks USAle on kohvinõudlus kerkinud ka Indias, Jaapanis ja Hiinas.

Turu-uuringute firma Mintel andmeil joob viiest ameeriklasest kohvi suisa neli. Eriti märkimisväärselt on kohvikultuse levikule kaasa aidanud erinevad tehnoloogiavidinad, näiteks pisikesed kohvimasinad ja termosed, mida on hea kotti pista ning kaasas kanda. Euromonitori andmeil on ameeriklased hakanud ka rohkem väljas kohvitamas käima, kuna odava kütuse hinna tõttu jääb neil raha üle ning see suunatakse väljas käimisesse ja meelelahutusse.

Minteli analüütik Elizabeth Sisel lisas, et inimeste tähelepanu püüavad ka kohvikud ja kohvipoed, kus klientidele pakutakse mitmekesiseid maitseelamusi.

Globaalne kohvinõudlus peaks oktoobris algaval hooajal kerkima 1,2% võrra rekordilise 105,8 miljoni kotini. Üks kohvikott kaalub 60 kilogrammi. Seoses kasvava nõudlusega on Arabica-kohvi futuurid tänavu New Yorgi börsil tõusnud 16 protsendi võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum