Börs: USA aktsiaturul uued rekordid

12. juuli 2016, 00:01
New Yorgi börs
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160712/BORS/160719961/AR/0/AR-160719961.jpg

USA aktsiaturud tõusid täna uute rekorditeni. Dollar tugevnes ning tööstusmetallide hinnad kallinesid, sest spekuleeritakse, et USA majandus on piisavalt tugev, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks ületas 2015. mail saavutatud tipu. Aktsiad kallinesid ka reedel, sest USA tööturu raport oli oodatust parem. Arenevate turgude varad tõusid, sest investorid spekuleerivad, et Föderaalreserv intresse niipea ei tõsta. Jaapani ja Briti aktsiad tõusid. Tööstusmetallidest kallinesid nikkel ja vask. Nafta hind langes.

Globaalsed aktsiaturud on teinud tagasi sisuliselt kõik Brexiti järgsed kaotused. Aktsiatel on viimastel päevadel aidanud tõusta ka Briti ja Jaapani poliitilise olukorra paranemine. Suurbritannias selgus järgmine peaminister ning Jaapani parlamendivalimistel sai võidu praegune peaminister, kes lubas stimuleerimisprogrammi laiendada.

„Praegu on turgudel hoog sees. Uute tippude murdmisel tuleb inimesi rongile juurde,“ ütles investeerimisfirma Miller Tabak & Co aktsiastrateeg Matt Maley. „Investorid mõtlevad, et nad peavad enne rongi lahkumist kähku peale jõudma. Brexitiga seotud ebakindlus takistab Föderaalreservi ning see aitab aktsiatel tõusta.“

S&P 500 indeks kallines 0,3 protsenti 2143 punktini. Dow Jonesi indeksil jäi rekordist puudu vaid 0,2 protsenti. Nasdaq Composite ületas korraks aga 5000 punkti piiri.

WTI toornafta hind langes 0,2 protsenti ja Brent odavnes 1,1 protsenti. Kummagi barrel maksis päeval õpuks vastavalt 44,66 ja 46,25 dollarit. Kullaunts maksis õhtuks 1356 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. July 2016, 00:07
Otsi:

Ava täpsem otsing