Indrek Mäe • 25. juuli 2016 kell 8:00

Tulemused lõid rallima Ryanairi aktsia

Ryanairi aktsia hind võttis täna suuna üles.  Foto: Reuters/Scanpix

Iirimaa odavlennufirma Ryanairi eelmise kvartali tulemused jäid küll analüütikute ootustele alla, kuid ületasid aastataguseid numbreid.

Lennufirma eelmise kvartali käive oli 1,69 miljardit eurot, mis tähendab, et see kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 0,04 miljardi euro võrra. Tõsi, analüütikud ootasid börsifirma möödunud kolme kuu käibeks 1,7 miljardit eurot.

Käibe kasvule aitas kaasa ligi 10protsendiline piletihindade langus, mis suurendas lendude arvu 11 protsendi võrra.

Eelmises kvartalis kasvas 4,5 protsendi võrra ka lennufirma puhaskasum, mis jõudis 256 miljoni euroni.

Ryanairi aktsia reageeris uudistele positiivselt ning on täna tõusnud juba 6 protsenti.

Tumedam tulevik toob odavamad lennud

Kuigi viimases kvartalis suudeti näidata kasvu, ei näe lennufirma juhid tulevikku nii optimistlikult. Ettevõte on teatanud, et võib alandada 2017. aasta prognoose, sest Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise otsus on nõudlust Ryanairi teenuste järele märkimisväärselt vähendanud.

„Seekord ei näe me võimalusi prognooside parandamiseks, pigem liiguvad asjad allamäge,“ ütles Ryanairi finantsjuht Neil Sorahan. „Kui tekib vajadus, siis me kindlasti lisame nõudlust stimuleerivaid meetmeid, teeme kõik, et reisijaid pardale saada,“ viitas ta sellele, et piletihinnad võivad veelgi langeda.

Sorahani sõnul tähendab naela nõrgenemine euro suhtes iga penni kohta ettevõttele 8 miljoni euro suurust kadu.

Hetkel kuum