Pille Ivask • 27. juuli 2016 kell 5:33

Twitter jäi ootustele alla

Twitter  Foto: epa

Twitteri kvartalitulemused olid oodatust kehvemad, aktsia langes järelturul 10% võrra, vahendab Business Insider.

Sotsiaalmeediakanali teise kvartali käibeks kujunes 602 miljonit dollarit, mida oli võrreldes analüütikute oodatuga 5 miljonit dollarit vähem. Kasumiks ühe aktsia kohta kujunes 13 senti, mis on oodatust 4 sendi võrra enam. Keskmine igakuiste aktiivsete kasutajate arv kerkis vaid 1 miljoni kasutaja võrra 311 miljonile.

Twitter on nõuks võtnud muutuda nišitootest peavoolukanaliks. Twitteri üks suuremaid probleeme on praegu see, et sotsiaalmeediakanali igakuiste aktiivsete kasutajate arv on püsinud muutumatuna juba enam kui aasta aega. Samas on säutsukeskkonna peamised rivaalid Instagram ning Snapchat aktiivsete kasutajate arvu märkimisväärselt suurendanud.

Twitteri juht Jack Dorsey tahab Twitteri muuta keskkonnaks, mis oleks kasutajate esimene sihtkoht, kui nood tahavad värsket informatsiooni, olgu selleks siis poliitika või sport. Twitter peaks ideaalis pakkuma võimalusi vaadata otseülekandeid või saada värskeimat infot pildi kujul.

Investorid Twitteri plaanide suhtes siiski nii hästi meelestatud pole. Pärast tulemuste teatamist kukkus aktsia hind järelturul 10% jagu.

Hetkel kuum