Pille Ivask • 1. august 2016 kell 12:30

Singapuri jõuavad isesõitvad taksod

Audi Q5  Foto: epa

Autoelektroonikat tootva ettevõtte Delphi Automotive eestvedamisel jõuavad Singapuri isesõitvad autod, mille testimise tulemusena hakkavad seal mõne aasta jooksul vurama ka robottaksod, vahendab Bloomberg.

Praeguse seisuga lastakse Singapuri teedele vurama kuus isesõitva auto tehnoloogiaga varustatud neljarattalist. Nende seas on ka Audi Q5, mis on testsõite teinud juba nii San Franciscos kui ka New Yorgis. Singapuris hakkavad autod vurama esialgu kolmel kindlaksmääratud marsruudil, aastaks 2019 peaksid autod hakkama pakkuma ka taksoteenust.

Autotootjad on viimasel ajal isesõitvate autode tehnoloogiasse meeletuid summasid suunanud. Kuna prognooside kohaselt kolib järgneva 25 aasta jooksul megalinnadesse elama 9 miljardit inimest, peetakse isesõitvate autode tehnoloogiat eriti kasulikuks, kuna see peaks aitama kaasa liiklusõnnetuste vähenemisele, samuti saavad inimesed autosid jagada ning autode osakaal linnades ei kasva enam meeletu kiirusega.

Hetkel kuum