Singapuri jõuavad isesõitvad taksod

01. august 2016, 15:30
Audi Q5
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160801/BORS/160809976/AR/0/AR-160809976.jpg

Autoelektroonikat tootva ettevõtte Delphi Automotive eestvedamisel jõuavad Singapuri isesõitvad autod, mille testimise tulemusena hakkavad seal mõne aasta jooksul vurama ka robottaksod, vahendab Bloomberg.

Praeguse seisuga lastakse Singapuri teedele vurama kuus isesõitva auto tehnoloogiaga varustatud neljarattalist. Nende seas on ka Audi Q5, mis on testsõite teinud juba nii San Franciscos kui ka New Yorgis. Singapuris hakkavad autod vurama esialgu kolmel kindlaksmääratud marsruudil, aastaks 2019 peaksid autod hakkama pakkuma ka taksoteenust.

Autotootjad on viimasel ajal isesõitvate autode tehnoloogiasse meeletuid summasid suunanud. Kuna prognooside kohaselt kolib järgneva 25 aasta jooksul megalinnadesse elama 9 miljardit inimest, peetakse isesõitvate autode tehnoloogiat eriti kasulikuks, kuna see peaks aitama kaasa liiklusõnnetuste vähenemisele, samuti saavad inimesed autosid jagada ning autode osakaal linnades ei kasva enam meeletu kiirusega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. August 2016, 15:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing