Mait Kraun • 9. august 2016 kell 10:29

Barclays: ostke Berkshire Hathaway aktsiaid

Warren Buffett  Foto: EPA

Barclaysi pank soovitab osta Berkshire Hathaway aktsiaid, sest USA majanduskasv peaks kiirenema ning ettevõtte tulemused paranema, vahendab Yahoo Finance.

„Berkshire’i aktsiad pakuvad atraktiivset sisenemiskohta,“ ütles Barclaysi analüütik Jay Gelb. Analüütik on andnud Warren Buffetti juhitud ettevõttele ostusoovituse, millega panustatakse ühtlasi ka USA majanduskasvu paranemisele.

„Berkshire’i aktsia saab taastuvast majandusest ja aktsiaturgudest palju kasu, just oma äritegevuse ja 157 miljardi suuruse investeerimisportfelli (välja arvatud raha) kaudu,“ lisas Gelb. „Tõsi, oodatakse, et Burlington Northern Railway kasum sellel aastal kahaneb ning kogu sektoril ei lähe väga hästi.“ Burlington on Berkshire Hathaway tütarfirma.

Veel 2006. aastal moodustasid kindlustusärid kasumist 57 protsenti, nüüd juba 23 protsenti. Analüütiku sõnul hakkab äridel hästi mingema ning eraldi mainis ta ära hiljuti ostetud ettevõtted, millelt ta ootab samuti kasvu.

„2016/17 tegevuskasumi prognoos B-aktsiale on 7,09/7,55 dollarit aktsia kohta. Seda prognoosi võime aga tõsta, kui Berkshire’i omandab veel ettevõtteid, mis mõjub tavaliselt kasumile hästi,“ ütles Gelb. „Põhjus on selles, et ettevõtete omandamine tekitab positiivse rahavoo, mida rahas istumine ei paku.“

Kuna intressimäärad on lähedal 0 protsendile, siis raha omamine ei paku praktiliselt mingit tootlust.

Hetkel kuum