• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Barclays: ostke Berkshire Hathaway aktsiaid

  Warren BuffettFoto: EPA

  Barclaysi pank soovitab osta Berkshire Hathaway aktsiaid, sest USA majanduskasv peaks kiirenema ning ettevõtte tulemused paranema, vahendab Yahoo Finance.

  „Berkshire’i aktsiad pakuvad atraktiivset sisenemiskohta,“ ütles Barclaysi analüütik Jay Gelb. Analüütik on andnud Warren Buffetti juhitud ettevõttele ostusoovituse, millega panustatakse ühtlasi ka USA majanduskasvu paranemisele.
  „Berkshire’i aktsia saab taastuvast majandusest ja aktsiaturgudest palju kasu, just oma äritegevuse ja 157 miljardi suuruse investeerimisportfelli (välja arvatud raha) kaudu,“ lisas Gelb. „Tõsi, oodatakse, et Burlington Northern Railway kasum sellel aastal kahaneb ning kogu sektoril ei lähe väga hästi.“ Burlington on Berkshire Hathaway tütarfirma.
  Veel 2006. aastal moodustasid kindlustusärid kasumist 57 protsenti, nüüd juba 23 protsenti. Analüütiku sõnul hakkab äridel hästi mingema ning eraldi mainis ta ära hiljuti ostetud ettevõtted, millelt ta ootab samuti kasvu.
  „2016/17 tegevuskasumi prognoos B-aktsiale on 7,09/7,55 dollarit aktsia kohta. Seda prognoosi võime aga tõsta, kui Berkshire’i omandab veel ettevõtteid, mis mõjub tavaliselt kasumile hästi,“ ütles Gelb. „Põhjus on selles, et ettevõtete omandamine tekitab positiivse rahavoo, mida rahas istumine ei paku.“
  Kuna intressimäärad on lähedal 0 protsendile, siis raha omamine ei paku praktiliselt mingit tootlust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.