Pille Ivask • 15 august 2016

Investorid panustavad sularahasse

Raha  Foto: epa

Investorid hakkavad aktsiaturgudelt taanduma ning panustavad sularahasse, vahendab CNBC.

Äripäev on varem kirjutanud, et miljardärid hoiavad üha rohkem oma vara just sularahas. Selgub, et tegu pole sugugi rikkaimate seas valitseva tendentsiga, ka nii-öelda tavainvestorid eelistavad üha enam just sularaha.

Bank of America Merrill Lynch viis möödunud kuul läbi uuringu, millest selgus, et küsitletud investorite portfooliost moodustab 5,8% just sularaha, kusjuures tegu on kõrgeima tasemega alates 2001. aasta novembrist.

“Investorite enesekindlust silmas pidades on sularaha hulga suurenemine kindlasti halb märk, ent samas on tegu täiesti ratsionaalse käitumisega,” kommenteeris Daniel Stewartis ökonomistina töötav Alastair Winter. “Tegu on praegu küll trendiga, ent kui inflatsioon hakkab tõusma, võib see muutuda,” lausus ta, viidates keskpankade rahapoliitika lõdvendamistele.

CNBC küsitletud analüütikud väidavad, et investorite otsused sularaha hoida ajal, mil aktsiate hinnad on kõrged, näitavad nende enesekindluse kadu ning asjaolu, et turgude tõus võib õige pea hoogu maha võtta.

Hetkel kuum