Pille Ivask • 16. august 2016 kell 6:00

Suurbritannia kinnisvarahinnad kukuvad

London, Thamesi kaldapealne  Foto: Scanpix/Reuters

Suurbritannia kinnisvarahinnad on sel kuul langenud madalaimale tasemele alates möödunud aasta novembrist.

Kinnisvaraanalüüsiga tegeleva Rightmove’i andmeil langesid vahemikus 10. juulist 6. augustini müügil olevate objektide hinnad 1,2% võrra. Enim langesid kinnisvarahinnad Londonis ning Suurbritannia kaguosas, kus hinnad kukkusid vastavalt 2,6 ja 2 protsendi jagu.

Rightmore’i analüütik Miles Shipside lausus, et paljud potentsiaalsed ostjad võtavad praegu koduotsingutelt pausi, samuti mõjutavad kinnisvarahindu praegu ka Brexiti järelmõjud.

Britid hääletasid 23. juunil toimunud referendumil Euroopa Liidust lahkumise poolt. Mitmed analüütikud on öelnud, et Brexitil on Suurbritannia majandusele negatiivne mõju, kinnisvarasektor on üks valdkondi, mis on juba löögi saanud.

Hetkel kuum