Pille Ivask • 16. august 2016 kell 13:00

UBS: OPECi naftatoodang langeb

Naftapuurtorn  Foto: EPA

UBS teatas, et kuigi juulis oli OPECi liikmesriikide naftatoodang oodatust kõrgemal, ei pruugi asjad sama rada pidi sel kuul edasi minna.

Juulis kasvas OPECi riikide päevane naftatoodang 150 000 barreli võrra 33,39 miljoni barrelini. Toodangu suurenemist juhtis eeskätt Saudi Araabia suurenenud naftatoodang. Ka Iraak tõstis naftatoodangut.

Sellest hoolimata ennustab UBS, et Iraagi naftatoodang langeb, kuna juuli lõpus toimusid Iraagis rünnakud. Samuti peaks langema Nigeeria naftatoodang, kuna ka seal algas taas sõjategevus. Liibüa puhul pole samuti oodata naftatoodangu kasvu.

OPEC on viimasel ajal olnud fookuses seoses spekulatsioonidega kärpida naftatoodangut ja seega ka stabiliseerida vähemalt mingis ulatuses turgu. OPECi ministrite kohtumine peaks toimuma järgmisel kuul.

Hetkel kuum