Indrek Mäe • 29. august 2016 kell 8:59

Euroopa turud kukkusid punasesse

Foto: EPA

Euroopa aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega, sest investorites süveneb hirm, et USA Föderaalreserv võib veel sel aastal baasintressimäärasid tõsta.

Euroopa börsiindeks Europe Stoxx 600 on pärast eelmise nädala 1,1protsendilist tõusu langenud täna 0,6 protsenti ning jõudnud 341,80 punktile.

Föderaalreservi juhatuse esimees Janet Yellen ütles Jackson Hole’i orus peetud kõnes, et USA majandus paraneb ning on märke, et kogu maailmamajandus kasvab. Samuti mainis Yellen, et lähikuudel arutatakse ka baasintressimäärade tõstmist.

„Föderaalreserv kaalub odava raha kraanide kinnikeeramist ning see on samm normaalsuse suunas,“ ütles Yellen. „Tegemist ei ole uudisega, mis investoreid rõõmustaks, ning kindlasti turud reageerivad sellele,“ kinnitas ThinkMarketsi turuanalüütik Naeem Aslam.

Dollar reageeris Yelleni kõnele tugevnemisega, tõustes euro suhtes 0,08 protsenti.

Hetkel kuum