• Jaga lugu:

  Amazoni aktsiat ei peata miski

  Amazon.Foto: EPA

  Amazoni aktsia tegi eile uue rekordi ja nüüd on ettevõtte turuväärtus juba 370 miljardit dollarit, kirjutab CNN Money.

  E-kaubandusfirma on turuväärtuse poolest ühele pulgale jõudnud Warren Buffetti Berkshire Hathawayga. Ettevõtted jagavad USA suurimate börsifirmade seas neljandat kohta.
  Eile kallines ettevõtte aktsia 2,1 protsenti, 788 dollarini, mis on kõigi aegade rekord. Ainüksi sellel aastal on aktsia tõusnud üle 52 protsendi.
  Vaid Apple, Google’i emafirma Alphabet ja Microsoft on väärtuslikumad. Hiljuti möödus Amazon nii Facebookist kui ka Exxon Mobilist.
  Kas ettevõtte aktsia võiks kasvu jätkata? Minevik on tõestanud, et Amazoni on raske peatada.
  Uskumatu hinnatase
  Amazon ei ole aktsia, mida südamerahust hoolivad investorid tahaksid oma portfellis hoida. Väärtust otsivad investorid nagu Buffett ei taha aktsiat puutuda, sest selle hinnatase on tõusnud juba uskumatult kõrgele. Amazoni ettevaatav hinna ja kasumi suhe on juba 135, mis on tunduvalt kõrgem kui traditsioonilistel jaemüüjatel nagu Walmart ja Target.
  Tõsi, Walmart ja Target ei suuda Amazoni kasvunumbritele midagi kõrvale panna. Pigem püüavad jaemüüjad samuti oma e-kaubandust arendada. Walmart ostis hiljuti 3 miljardi dollari eest e-kaubandusfirma Jet.comi.
  Amazon on tõestanud, et kõrged ootused ja eesmärgid pole sisutühjad. Nii käibe kui ka kasumi kasv on suurem kui kõigil konkurentidel.
  Arvatakse, et trend jätkub. Analüütikud prognoosivad, et Amazoni käive kasvab sellel aastal lausa 28 protsendi võrra ja 2017. aastal ulatub kasv 20 protsendini. Kasum peaks sellel aastal kosuma 360 protsenti ja järgmisel 80 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Koroonaviiruse Delta tüvi saadab vaktsineerituid haiglasse
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Raadiohommikus: koroonapiirangute piirid, keskpanga uued sihid, nutihilbuäri, olümpiabuum
Hommikuprogrammi külaline on endine õiguskantsler, vandeadvokaat Allar Jõks, kellega arutleme koroonapiirangute seaduslikkuse üle; kas ja kuidas saab kolmanda laine ajal kehtestada lockdown'i, kuidas tuleks suhtuda vaktsineeritud ja vaktsineerimata kodanike segregatsiooni.
Hommikuprogrammi külaline on endine õiguskantsler, vandeadvokaat Allar Jõks, kellega arutleme koroonapiirangute seaduslikkuse üle; kas ja kuidas saab kolmanda laine ajal kehtestada lockdown'i, kuidas tuleks suhtuda vaktsineeritud ja vaktsineerimata kodanike segregatsiooni.