• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Blogija: isesõitvad autod röövivad 4,1 miljonit töökohta

  Google'i isesõitev auto.Foto: Bloomberg

  Isesõitvate autode revolutsiooniga kaasnevad ka "tapatalgud" tööturul, kirjutab Wolf Streeti blogija Wolf Richter.

  „Selle probleemi suurusjärk on hämmastav,“ kirjutas ta. Valitsuse andmetele tuginedes ütles Richter, et kaduda võib 4,1 miljonit töökohta – nende hulka kuuluvad autojuhid, veokijuhid ja taksojuhid, vahendab MarketWatch.
  „Nad ei saa päevapealt alustada tarkvara programmeerimisega. Tööstuses ei ole neile ruumi. Isegi kiirtoidusektoris toimub automatiseerumine. See toimub ka mitmes teises kohas – näiteks tulevikus võib uudiseid kirjutada hoopis robot,“ ütles Richter. „See võib juhtuda kiiresti ja nii, et ühiskond ei ole selleks valmmis. Ja me isegi ei räägi sellest veel!“
  Varsti nõuavad robotid inimestest vähem kulusid ja see suurendab ettevõtete kasumimarginaale, nentis blogija. Autojuhid on transpordifirmade jaoks üks suurimaid kuluartikleid. Tagatipuks tahavad nad magada ja puhkustel käia. Isesõitvatel autodel selliseid nõudmisi aga ei ole.
  "Teele tuleb muidugi ette mitmeid takistusi ja suuri õnnetusi," kirjutas Richter. "Mõned inimesed kutsuvad üles tehnoloogiast loobuma, mõned keelduvad selliste autodega sõitmast. Aga see ei peata arengut."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Emöke Sogenbits: õige firmade kukkumine ootab meid veel ees
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
Krõbe külm võib rekordeid purustavat elektri hinda veelgi upitada Suurtarbija maksab pool miljonit rohkem
Teisipäeva hommikul rekordeid mitmekordselt ületav elektri tunnihind 1000 eurot megavatt-tunni kohta võib olla alles algus.
Teisipäeva hommikul rekordeid mitmekordselt ületav elektri tunnihind 1000 eurot megavatt-tunni kohta võib olla alles algus.