Mait Kraun • 16. september 2016 kell 18:15

Blogija: isesõitvad autod röövivad 4,1 miljonit töökohta

Google'i isesõitev auto.  Foto: Bloomberg

Isesõitvate autode revolutsiooniga kaasnevad ka "tapatalgud" tööturul, kirjutab Wolf Streeti blogija Wolf Richter.

„Selle probleemi suurusjärk on hämmastav,“ kirjutas ta. Valitsuse andmetele tuginedes ütles Richter, et kaduda võib 4,1 miljonit töökohta – nende hulka kuuluvad autojuhid, veokijuhid ja taksojuhid, vahendab MarketWatch.

„Nad ei saa päevapealt alustada tarkvara programmeerimisega. Tööstuses ei ole neile ruumi. Isegi kiirtoidusektoris toimub automatiseerumine. See toimub ka mitmes teises kohas – näiteks tulevikus võib uudiseid kirjutada hoopis robot,“ ütles Richter. „See võib juhtuda kiiresti ja nii, et ühiskond ei ole selleks valmmis. Ja me isegi ei räägi sellest veel!“

Varsti nõuavad robotid inimestest vähem kulusid ja see suurendab ettevõtete kasumimarginaale, nentis blogija. Autojuhid on transpordifirmade jaoks üks suurimaid kuluartikleid. Tagatipuks tahavad nad magada ja puhkustel käia. Isesõitvatel autodel selliseid nõudmisi aga ei ole.

"Teele tuleb muidugi ette mitmeid takistusi ja suuri õnnetusi," kirjutas Richter. "Mõned inimesed kutsuvad üles tehnoloogiast loobuma, mõned keelduvad selliste autodega sõitmast. Aga see ei peata arengut."

Hetkel kuum