Indrek Mäe • 16. september 2016 kell 10:15

Deutsche Bank uputab suurpankasid

Deutsche Bank.  Foto: Reuters/Scanpix

USA justiitsministeeriumi 14 miljardi dollari suurune kahjunõue Saksa suurpanga vastu viis mitmete suurpankade aktsiad tugevasse langusesse.

Kõige suuremat kahju kannatas Deutsche Bank ise, kelle turuväärtus kukkus täna ligi 7 protsenti. Miinuses oli ka Šveitsi suurpank Credit Suisse, kelle aktsia langes 4 protsenti. Sama palju vajus RBSi väärtpaber. Punases olid veel ka Barclays ja UBS 2 protsendiga ning HSBC 0,4 protsendiga.

Ameerika Ühendriigid süüdistavad Saksamaa suurpanka hüpoteegiga tagatud väärtpaberite emissioonist saadud ebaausas tulus. Deutsche Bank aga sellega ei nõustu ning on lubanud kahjunõuet mitte tasuda. „Meil pole plaaniski seda kõike omaks võtta,“ ütles Deutsche Banki esindaja täna Frankfurdis.

Hetkel kuum