Mait Kraun • 20. september 2016 kell 18:56

Tehnoloogiafirmad trotsivad volatiilsust

Foto: Scanpix/Reuters

Aktsiaturgude volatiilsus on tagasi, aga suurtel tehnoloogiafirmadel läheb hästi, kirjutab CNN Money.

Investorid on mures, et Föderaalreservi otsus intressimäärasid tõsta võib turud kukkuma panna. Lisaks sellele tekitavad ebakindlust USA presidendivalimised ja maailmamajanduse olukord. Need faktorid on aktsiaturgude volatiilsust tõstnud, aga tundub, et investorid ei taha suurte tehnoloogiafirmade aktsiatest siiski loobuda.

Nasdaqi indeksil on kõigi aegade tipust puudu vaid 1 protsent. Apple’i aktsia on alates iPhone 7 avalikustamisest kallinenud 5 protsenti – see on üks peamisi põhjuseid, miks tehnoloogiasektor üleval püsib.

Samas on hästi läinud ka teistel ettevõtetel. Amazoni aktsia on sellele aastal tõusnud 15 protsenti ja Facebooki aktsia on lisanud ligi 25 protsenti. Google’i emafirma Alphabet on kallinenud vaid 3 protsenti, aga kõigi aegade rekordist pole palju puudu.

Ka teised tehnoloogiafirmad võtavad rallist osa. Inteli aktsia on tänavu tõusnud 8 protsenti, Cisco ja Broadcom on lisanud 15 protsenti. Qualcomm ja Texas Instruments on kallinenud 25 protsenti.

Kõik need ettevõtted on Nasdaq 100 indeksi 25 suurima firma seas (indeksis ei ole ühtegi finantssektori ettevõtet).

Hetkel kuum