• Jaga lugu:

  Mis ootab USA turge sellel nädalal ees?

  Turge ootab sellel nädalal ees mitu olulist sündmust.Foto: EPA

  Sellel nädalal võib turge mõjutada mitu sündmust. Nimelt toimuvad sellel nädalal USAs presidendikandidaatide debatt ning Alžeerias OPECi kohtumine, ühtlasi avaldatakse tarbimise ja tootmise tulemused.

  Pärast otsust septembris intressimäärad tõstmata jätta hoiab Fed ennast jätkuvalt turgude vaateväljas. Fedi juht Janet Yellen ning mitu Fedi regionaalset presidenti peaksid sellel nädalal pidama kõnesid.
  Kolmapäeval avaldatakse kestvuskaupade augustikuu tulemused ja tarbijate septembrikuu kindlustunde indeks, reedel aga eraisikute sissetulekute ning kulutuste andmed. Neljapäeval avaldatakse rahvusvahelise kaubanduse andmed ning teise kvartali SKP viimane korrektsioon.
  Föderaalreserv dikteeris eelmisel nädalal turgude meeleolu oma värske prognoosiga, mille kohaselt tõuseb sellel aastal intressimäär vaid ühel korral ning seda tõenäoliselt detsembris. Samas aga pehmendati järgmiste aastate rada, vähendades intressimäärade tõusuprognoosi varasemalt neljalt kõigest kahele korrale. Aktsiad tegid uudise peale kahepäevase ralli, mis reedel pöördus aga taas langusesse.
  Turud ei ole seni valimistele eriti reageerinud, seda on teinud aga kindlad sektorid ja varaklassid, nagu biotehnoloogia ja Mehhiko peeso.
  Laiemalt võib turge mõjutada aga tänane presidendikandidaatide debatt, mis võib põhjustada suuremat volatiilsust. Wall Street on siiani pooldanud demokraadist Hillary Clintonit ning uskunud tema võitu. Clinton juhib samuti arvamusküsitlusi, kuid vahe Donald Trumpiga on üha väiksem.
  Lisaks peab sellel nädalal paika saama USA riigieelarve. Juhul, kui Kongress ei suuda kokkulepet saavutada, võib see taas kord põhjustada föderaalvalitsuse sulgemise.
  Sellel nädalal kohtuvad ka OPECi liikmed ja mitteliikmed Alžeerias toimuval energiakonverentsil. Konverents on naftaturgudel juba volatiilsust põhjustanud. Reedel tegi nafta hind tõusu pärast uudist, mille kohasel nõustus Saudi Araabia väidetavalt külmutama oma toodangumahu juhul, kui seda teeb ka Iraan. Hind kukkus aga Saudi ametniku avalduse peale, mille kohaselt ei tasu kokkulepet siiski nii peagi oodata. Eelmisel nädalal tõusis nafta hind enam kui 3,5% ning seda hoolimata reedesest ligi 4%-lisest langusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.