• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iraan võis naftaleppele kriipsu peale tõmmata

  OPECi kohtumine Alžeerias.Foto: EPA

  Iraan teatas, et homme Alžeerias peetav tippkohtumine on pigem konsultatiivne ning mingit konkreetset tulemust sealt loota pole.

  Analüütikute sõnul polnud Iraani seesugune väljaütlemine küll üllatus, ent ometi valitses veel praeguseni vähemalt mingigi usk, et kohtumise tulemusena lepe ka sünnib, vahendab MarketWatch. Homsel OPECi kohtumisel osaleb peale organisatsiooni kuuluvate riikide ka Venemaa.
  Analüütikute hinnangul sõltub Alžeeria kohtumise edu valdavalt Saudi Araabiast ning Iraanist. “Kokkuleppeks pole sisuliselt mingit lootust, kui Saudi Araabia ja Iraan selles kaasa ei löö,” hindas analüütik Alan Oster. Saudid on väitnud, et kirjutavad kokkuleppele vaid siis alla, kui kõik osapooled selles osalevad.
  Samas on analüütikud väitnud, et kui tootmismahud ka külmutatakse, on sellest tegelikult naftaturul valitseva olukorra parandamises üsna vähe kasu, sest riikide tootmise võimsus on niigi tipus.
  Brenti toornafta barrel maksab praegu 46,48 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.