Pille Ivask • 27. september 2016 kell 6:42

Turud reageerisid debatile kergendusega

Börs  Foto: epa

Hillary Clintoni ning Donald Trumpi esimese teledebati võitis Clinton ning turud reageerisid sellele tõusuga.

Selgub, et ka turgude reaktsiooni hinnates võitis esimese jõuproovi just demokraatide kandidaat. “Esialgsed indikaatorid näitavad, et Clinton võitis debati. Vähemalt ei kaotanud,” kommenteeris BMO Private Banki investeeringute juht Jack Ablin CNBC-le.

Pärast debati algust hakkasid USA aktsiaindeksite futuurid tõusma, kuna Clinton tegi selgelt parema alguse kui Trump. Pärast debati lõppu olid futuurid sessiooni tipus. Dow Jones tõusis korraks pea 100 punkti jagu.

USA dollar kauples 1,8% suuruses languses võrreldes Mehhiko peesoga ning oli Jaapani jeenist tugevam. Euro-dollari suhe püsis stabiilselt 1,125 dollaril. Mõni päev tagasi, mil tulid uudised Trumpi toetuse kasvamise kohta, kukkus Mehhiko peeso kõigi aegade madalaimale tasemele.

Bairdi investeerimisstrateeg Bruce Bittles lausus, et Clintonil läks debatil paremini ning ta oli Trumpist ka paremini ette valmistunud.

Siiski märgivad analüütikud, et kaks teledebatti on veel ees ootamas ning põhjapanevaid järeldusi ei saa praegu kindlasti teha. “Kui turud arvavad, et Clintonil läks hästi, peavad ka arvamusküsitlused seda kajastama. Kui turgudele võib jääda mulje, et tal läks hästi, ei pruugi tavainimene samamoodi mõelda,” arutles Barclaysi strateeg Andres Jaime. “Kui järgmisel nädalal avaldatavad arvamusküsitlused näitavad ikka veel sama tasavägist valimisvõitlust, võivad turud langeda,” uskus ta.

Hetkel kuum