• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas naftakasumid on aeg välja võtta?

  NaftaväliFoto: EPA

  Nafta on sel aastal tublisti tõusnud. Tehnilist analüüsi kajastavas blogis Slope of Hope aga arvatakse, et hinnatõus võib sügisel läbi saada, vahendab MarketWatch.

  2014. aasta lõpust alates on WTI toornafta hind liikunud käiskäes USA varudega (mida kajastab Energia Informatsiooni Administratsioon). See tähendab, et nafta hinnalanguse tõusud on kattunud varude vähenemisega, ütleb blogipostituse autor Rohit Goel.
  Järgnevalt graafikult on aga näha, kuidas korrelatsioon on alates veebruarist vähenema hakanud.
  Nafta hind (sinisega) ja varude maht (oranžiga).Foto: EPA
  Nafta hinnatõusu saab osaliselt kirjutada tootmise külmutamise kokkulepe ümber ringelnud spekulatsioonide arvele. Sellised spekulatsioonid on turul juba alates aprillis toimunud Doha kohtumisest. See hoiab ka WTI hinda kõrgel, sest arvatakse, et tulevikus on varud väiksemad.
  Varude ja hinna suhe oleks pidanud ennast uuesti korrigeerima, sest mingit kokkulepet pole saavutatud. Seda aga ei juhtunud, sest OPECi ametnikud räägivad tühja juttu edasi, ütleb Goel. Blogija tõi välja ka pika nimekirja põhjustest, miks naftaturul peaks toimuma korrektsioon.
  „Kokkuvõttes võib öelda, et nõudluse ja pakkumise tasakaalutus ja dollari kursist tulenev vastutuul maalivad nafta hindade jaoks väga sünge pildi,“ ütles Goel ja lisas, et nafta hind ja turu põhinäitajad ei saa kaua ükesteisega vastassuunas liikuda.
  „WTI hinna ja varude lahknevus pöördub ning peagi testitakse tõenäoliselt 39 dollari piirkonda. Kui hind murrab 39 dollarist läbi, siis hakkavad kauplejad langusele panustama ning hind langeb kiiresti 30ndate keskele,“ ütles Goel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.