Mait Kraun • 5. oktoober 2016
Jaga lugu:

Gundlach: Deutsche Bank pole Euroopas ainuke

Varahaldusfirma DoubleLine Capitali asutaja ja juht Jeffrey Gundlach.  Foto: Bloomberg

DoubleLine Capitali juht Jeffrey Gundlach ütles, et Deutsche Bank ei ole ainuke pank Euroopas, kellel on palju probleeme, vahendab MarketWatch.

Ta ütles, et Saksamaa valitsus päästab viimases hädas Deutsche Banki ära, aga teisi pankasid pole keegi päästmas.

„Miks me ei räägi Credit Suissest, mille aktsia on sarnaselt kukkunud? Kes neid päästma hakkab?“ ütles Gundlach Grant Falli konverentsil rääkides.

Deutsche Banki aktsia on sellel aastal langenud umbes 47 protsenti – pank on sattunud kriisi, mis ähvardab globaalseid turge. Credit Suisse aktsia on samal ajal langenud 36 protsenti ja Šveitsi suurpank ei ole ainuke.

Kui turud hakkavad teistele pankadele rohkem tähelepanu pöörama, võib juhtuda, et nende aktsiad kukuvad veelgi rohkem. Itaalia Intesa Sanpaolo aktsia on sama palju langenud kui Credit Suisse. Hispaania Banco Popular on odavnenud 60 protsenti ja riigil ei ole isegi valitsust. Tõenäoliselt korraldatakse valimised vahetult enne jõule.

„Sa ei saa takerdunud majandust päästa finantssüsteemi tapmisega ja üks hea näide ongi Deutsche Banki aktsia,“ ütles Gundlach Grant Falli investeerimiskonverentsil. „Kui negatiivsete intresside poliitikat piisavalt kaua ajada, siis lähevad need pangad pankrotti.“

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum