• Jaga lugu:

  Trump pani Mehhiko peeso kallinema

  Donald TrumpFoto: Epa

  Mehhiko peeso hakkas täna tõusma, sest Donald Trumpi võimalused presidendiks saada on vähenenud. Kohalik keskpank saab tänu sellele vabamalt hingata, vahendab MarketWatch.

  Valuuta hiljutine taastumine on Mehhiko Keskpangal lasuvat survet veidi vähendanud, ütlesid mitmed turuosalised. Sellel aastal on keskpank tõstnud intresse 1,5 protsendi võrra – osaliselt just selle tõttu, et vältida valuuta odavnemisest tingitud inflatsiooni kiirenemist.
  Suvel hakkas peeso kurss järsult langema ning dollari eest sai vahepeal peaaegu 20 peesot, mis on rekordmadal tase. Valuuta langust kiirendas Donald Trumpi edu arvamusküsitlustes. Nüüd on Trumpi seis veidi kehvem, sest nädalavahetusel ilmusid välja videolindid, kus ta 2005. aastal naistest halvustavalt rääkis. Selle tõttu on peeso ka tugevnema hakanud.
  Täna on Mehhiko peeso tugevnenud USA dollarisse 2 protsenti. Praegu saab ühe dollari eest 18,89 peesot. Reedel oli vastav tase veel 19,30 juures.
  „See aitab Mehhiko Keskpangal veidi rahulikumalt hingata,“ ütles Societe Generale valuutastrateeg Kit Juckes. „Nad on valuutakursi suhtes väga tundlikud, aga nüüd on olukord veidi paranenud.“
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.