Raport: Deutsche Bank plaanib USAs äritegevust piirata

17. oktoober 2016, 11:30
Deutsche Bank
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161017/BORS/161019751/AR/0/AR-161019751.jpg

Deutsche Bank plaanib võimalust oma USA tegevus koomale tõmmata, mis on osa laiemas plaanist kulusid vähendada, selgub mitmest meediaraportist.

USA äritegevuse vähendamist on kaalunud ettevõtte järelevalvenõukogu ja see on tõenäolisem kui varahalduse divisjoni müük, teatas meediaväljaanne Süddeutsche Zeitung, mis tsiteeris asjaga kursis olevat inimest, kes soovis jääda anonüümseks. Otsust ei ole veel Saksa ajalehe teatel vastu võetud. Reutersi andmetel ei plaani Deutsche Bank USA tegevust täielikult lõpetada. Deutsche Banki New Yorgi pressiesindaja keeldus kommentaaridest.

Ettevõtte tegevjuht John Cryan on sattunud surve alla, sest USA justiitsministeeriumi esitatud 14 miljardi dollari suurune nõue ähvardab panga kasumlikkust vähendada. Ettevõtte aktsia on järsult kukkunud ning analüütikud muretsevad panga kapitaliseerituse pärast. Sellegi poolest on Cryan öelnud, et pank ei plaani turgudelt kapitali koguda. Ta loodab, et USA justiitsministeerium vähendab oma nõuet.

Deutsche Banki aktsia on Frankfurdi börsil täna tõusnud 0,9 protsenti 12,34 euroni. Sellel aastal on panga aktsia odavnenud üle 45 protsendi.

Pangal on Põhja-Ameerikas 10 842 töötajat, mis on umbes 10 protsenti nende ülemaailmsest tööjõust. Cyrani restruktueerimisplaani järgi vähendatakse töökohtade arvu 9000 võrra, nendest 4000 kaotatakse Saksamaal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. October 2016, 11:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing