• Jaga lugu:

  Pangad veavad Euroopa aktsiaturge üles

  Philipsi kasum oodatust paremFoto: EPA

  Euroopa aktsiaturud lähenevad kolme kuu tipule, sest pangandussektor kallines ja Royal Philipsi kvartalitulemused ületasid ootusi, vahendab Bloomberg.

  Kõige paremat minekut näitasid Itaalia ja Hispaania pangad. Neile järgnesid toorainetootjad – nimelt on tööstusmetallide hinnad täna tõusnud. Royal Philipsi aktsia tõusis 4,6 protsenti, sest ettevõtte kasum kasvas kolmandas kvartalis 14 protsendi võrra.
  Stoxx 600 indeks on täna kallinenud 0,5 protsenti, 345,98 punktini. Täna ilmusid ka teenindus- ja tööstussektori andmed, mis viitasid euroala majanduse paranemisele. Euro Stoxx 50 indeks, mis koondab suurema turuväärtusega aktsiaid, tõusis 0,9 protsenti ja jõudis kõrgeima tasemeni alates aprillist.
  „Tulemuste hooaeg on see, mis aktsiaturgude suuna määrab,“ ütles investeerimisfirma Notz, Stucki & Cie fondihaldur Pierre Mouton. „Euroopast tuleb palju paremaid makromajanduse numbreid, seega võime oodata, et turud kallinevad samuti.“
  Sellel nädalal 100 suurettevõtte tulemused
  Stoxx 600 indeksis teatavad sellel nädalal oma tulemused 100 ettevõtet. Nende hulgas on ka Deutsche Bank, Barclays ja Volkswagen. Analüütikud prognoosivad, et ettevõtete kasumid langevad tänavu 4,3 protsenti.
  „Erilise tähelepanu all on Saksamaa, Itaalia ja Hispaania pangad, sest neil on palju hapuks läinud laene ning tähtis on ka kapitaliseeritus,“ ütles Mouton.
  Kõige enam on täna Euroopas kallinenud Hispaania IBEX 35 indeks – kokku 1,5 protsenti. Hispaania Sotsialistide partei juhtkond on võimuvõitlusest loobumas ning tõenäoliselt lastakse Mariano Rajoyl uuesti valitsus moodustada. Riigis pole 10 kuud toimivat valitsust olnud.
  Briti FTSE 100 indeks on täna tõusnud 0,15 protsenti ja Saksamaa DAX on lisanud 0,91 protsenti. Prantslaste CAC 40 on kallinenud 0,81 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.