• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia tulemus kardetust parem

  Nokia peakontor EspoosFoto: Scanpix/REuters

  Nokia käive ja kasum vähenesid kolmandas kvartalis läinud aasta sama perioodiga võrreldes, kuid langus jäi analüütikute kardetust väiksemaks.

  Käive kahanes pro forma baasil umbes 6% kuuele miljardile eurole võrreldes analüütikute prognoositud 5,86 miljardi euroga, vahendas Bloomberg. Kasum aktsia kohta oli 4 senti, mis vastas analüütikute ootustele.
  „Me suutsime saavutada hea tulemuse hoolimata turul valitsevast olukorrast, mis on prognoositust nõrgem, ja seda eriti mobiilse infrastruktuuri alal,“ kommenteeris tulemusi Nokia tegevjuht Rajeev Suri. „Eeldame, et olukord turul 2017. aastal mõnevõrra stabiliseerub.“
  Operaatorfirmade investeeringud võrkudesse on tempot maha võtnud, mis mõjutavad nii Nokia kui ka kolmandas kvartalis üle mitme aasta kvartalikahjumist teatanud Ericssoni käivet. Peamistel turgudel nagu USAs on 4G võrgud suuresti juba välja ehitatud, kuid järgmise põlvkonna tehnoloogia – 5G – on alles arendamisel.
  Kasvava konkurentsi tingimustes traadita interneti turul laiendas Nokia oma portfelli Alcatel-Lucent SA ostuga. Pärast seda kui kahe firma liitmine jaanuaris lõpule jõudis, on Nokia keskendunud kulude kärpimisele, tõstes kokkuhoiu sihi aastaks 2018 1,2 miljardile eurole.
  Nokia  ärikasum oli kolmandas kvartalis 556 miljonit eurot. Läinud aasta samal perioodil olnuks kasum 682 miljonit eurot, kui Nokia ja Alcatel-Lucent oleksid juba toona olnud ühes kontsernis. Kasumimarginaal oli 9,3% ja oleks olnud läinud aastal samal perioodil 11,3%.
  Kasum kahanes oodatust vähem. Agentuuri Reuters andmeil olid analüütikud prognoosinud keskmiselt 430 miljoni euro suurust kasumit. Prognoosid ulatusid 333 ja 560 miljoni euroni.
  Võrguseadmete üksuse kasum oli 432 miljonit eurot ja marginaal 8,1%. Läinud aasta numbriteks oleks tulnud vastavalt 678 miljonit eurot ja marginaaliks 11,3%.
  Tehnoloogiate üksuse kasum oli 225 miljonit eurot, aasta tagasi oleks see olnud 84 miljonit.
  Analüütikud olid prognoosinud võrguseadmete üksuse kasumiks 407 miljonit eurot ja tehnoloogiate üksuse kasumiks 111 miljonit.
  Nokia aktsia reageeris majandustulemuste avaldamisele ligi 6%se langusega. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.