• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Vee kasumil suur kasv

  Tallinna Vesi.Foto: Andres Haabu

  Tallinna Vee kolmanda kvartali puhaskasum suurenes aastaga 28 protsenti, üheksa kuu arvestuses on kasum aga aasta varasemast väiksem.

  Puhaskasum suurenes 1,43 miljoni võrra, 6,53 miljoni euroni ja seda mõjutasid positiivsed muutused ärikasumis ning vähenenud finantskulud.
  Finantskulude vähenemist mõjutas peamiselt kolmandas kvartalis toimunud positiivne muutus SWAP-lepingute õiglases väärtuses võrreldes negatiivse muutusega 2015. aasta samal ajal, teatas Tallinna Vesi.
  Ärikasum oli 6,79 miljonit eurot, suurenedes 14,8% ehk 0,87 miljoni euro võrra.  Ärikasumit mõjutasid positiivsed muutused brutokasumis, mida tasakaalustas õigusabikulude vähenemine 3. kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga.
  Ettevõtte brutokasumi kasv oli 4,9%, 8,38 miljoni euroni, ja see oli tingitud vee-, reovee- ja sademevee müügi suurenemisest ning vähenenud kemikaali- ja tööjõukuludest. See tasakaalustas vähenenud kasumit ehitus- ja asfalteerimisteenustest ning suurenenud elektri- ja saastetasukulusid.
  Kontserni kolmanda kvartali käive oli 15,6 miljonit eurot, mis on 10,8% rohkem võrreldes 2015. aasta sama ajaga.
  Kuna ettevõtte tariifid on külmutatud 2010. aasta tasemel, sõltub põhitegevuse tulu, s.o veemüügi- ja reoveeteenuste müügist teenitud tulu muutus täiel määral tarbimisest. „Põhitegevust ei mõjuta peaaegu üldse sesoonsus. Ettevõte ei oota tulevikus tarbimises olulist muutust. Minevikus on tõus olnud rahulik ning see eeldatavasti ka jätkuvab,“ kirjutas Tallinna Vesi majandusaruandes.
  Veefirma üheksa kuu käive oli 44,46 miljonit eurot, suurenedes möödunud aasta sama ajaga 7,4%. Üheksa kuu puhaskasum kahanes aga 5%, 12,94 miljoni euroni. Puhaskasumi langus on seotud nii tariifivaidlusega seonduvate õigusabikulude kui suurenenud finantskuludega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.