Rainer Saad • 28. oktoober 2016 kell 7:30

Tallinna Vee kasumil suur kasv

Tallinna Vesi.  Foto: Andres Haabu

Tallinna Vee kolmanda kvartali puhaskasum suurenes aastaga 28 protsenti, üheksa kuu arvestuses on kasum aga aasta varasemast väiksem.

Puhaskasum suurenes 1,43 miljoni võrra, 6,53 miljoni euroni ja seda mõjutasid positiivsed muutused ärikasumis ning vähenenud finantskulud.

Finantskulude vähenemist mõjutas peamiselt kolmandas kvartalis toimunud positiivne muutus SWAP-lepingute õiglases väärtuses võrreldes negatiivse muutusega 2015. aasta samal ajal, teatas Tallinna Vesi.

Ärikasum oli 6,79 miljonit eurot, suurenedes 14,8% ehk 0,87 miljoni euro võrra.  Ärikasumit mõjutasid positiivsed muutused brutokasumis, mida tasakaalustas õigusabikulude vähenemine 3. kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

Ettevõtte brutokasumi kasv oli 4,9%, 8,38 miljoni euroni, ja see oli tingitud vee-, reovee- ja sademevee müügi suurenemisest ning vähenenud kemikaali- ja tööjõukuludest. See tasakaalustas vähenenud kasumit ehitus- ja asfalteerimisteenustest ning suurenenud elektri- ja saastetasukulusid.

Kontserni kolmanda kvartali käive oli 15,6 miljonit eurot, mis on 10,8% rohkem võrreldes 2015. aasta sama ajaga.

Kuna ettevõtte tariifid on külmutatud 2010. aasta tasemel, sõltub põhitegevuse tulu, s.o veemüügi- ja reoveeteenuste müügist teenitud tulu muutus täiel määral tarbimisest. „Põhitegevust ei mõjuta peaaegu üldse sesoonsus. Ettevõte ei oota tulevikus tarbimises olulist muutust. Minevikus on tõus olnud rahulik ning see eeldatavasti ka jätkuvab,“ kirjutas Tallinna Vesi majandusaruandes.

Veefirma üheksa kuu käive oli 44,46 miljonit eurot, suurenedes möödunud aasta sama ajaga 7,4%. Üheksa kuu puhaskasum kahanes aga 5%, 12,94 miljoni euroni. Puhaskasumi langus on seotud nii tariifivaidlusega seonduvate õigusabikulude kui suurenenud finantskuludega.

Hetkel kuum