9. november 2016 kell 6:57

USA aktsiaindeksite futuurid langesid piirtasemeni

New Yorgi börs  Foto: EPA

Standard & Poor’s 500 indeksi futuurid langesid limiidini, sest Donald Trump on võitnud USA presidendivalimised, vahendab Bloomberg.

S&P 500 indeksi futuurid odavnesid 5 protsenti – see on tase, mille juures hakatakse kauplemist juba piirama. Viimati hakati USA aktsiaindeksitega kauplemist piirama siis, kui ilmusid uudised Brexitist.

„Kui Trump presidendiks saab, siis ta võib teha ükskõik mida,“ ütles Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securitiesi strateeg Norihiro Fujito. „Praegu toimub globaalne varade ümberjaotamine, sest investorid peavad tegelema riskide vähendamisega.“

Hästi läks aga niinimetatud turvasadama varadel. Kuld tegi suurima tõusu alates Brexitist ning jeen ja võlakirjad kallinesid. Mehhiko peeso tegi viimase kaheksa aasta suurima languse, sest kardetakse, et Trumpi kaubanduspoliitika on varasemast protektsionistlikum.

Hetkel kuum