Mait Kraun • 11. november 2016 kell 21:01

Börs: globaalsed aktsiaturud langesid

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Globaalsed aktsiaturud odavnesid koos võlakirjade ja toorainetega, sest arenevate turgude langus jätkus, vahendab Bloomberg.

MSCI maailma aktsiate indeks on sellel nädalal tublisti tõusnud, aga täna oli indeks languses. S&P 500 indeks odavnes esimest korda nelja päeva jooksul, Dow Jonesi indeks jõudis aga rekordini. Ladina-Ameerika turgude langus jätkus kolmandat päeva, sest USA intressimäärade tõus vähendab riskantsemate varade atraktiivsust. Dollariindeks tõusis kõrgeima tasemeni alates veebruarist. Võlakirjade hinnalangus jätkus.

Globaalsed aktsiaturud kallinesid sellel nädalal 1,3 triljoni võrra, sest arvatakse, et Trump hakkab makse ja regulatsioone vähendama, mis peaks majanduskasvu turgutama. Investorid müüsid aga võlakirju, sest eelduste kohaselt peaks Trumpi poliitikat suurendama nii inflatsiooni kui ka intressimäärasid.

„Olgem ausad, me peame ära ootama, millised saavad olema Trumpi poliitikad ja kes on tulevikus tema administratsioonis,“ ütles Miller Tabaki aktsiastrateeg Matt Maley. „Inimesed tahavad võtta hingetõmbepausi ja olukorda seedida.“

MSCI maailma aktsiate indeks langes 0,6 protsenti, nädala lõikes on indeks kallinenud 1,6 protsenti. Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,1 protsenti 2164 punktini. Dow Jones tõusis 0,2 protsenti ja jõudis uue rekordini.

WTI toornafta hind langes 1,25 dollari võrra 43,41 dollarini barrelist. Brent odavnes 1,09 dollarit ja barrel maksab 44,75 dollarit.

Hetkel kuum