Pille Ivask • 16. november 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Nafta hind tõusis järsult

Nafta hind tõusis  Foto: EPA

Nafta hind tõusis 6% võrra, kuna analüütikute hinnangul on suurenenud lootus, et OPEC siiski vähendab selle kuu lõpus toimuva kohtumise tulemusena nafta tootmismahte.

Organisatsiooni peasekretär Mohammed Barkindo peaks lähiajal külastama OPECi liikmesriike ning nõu pidama, mida tootmismahtudega ette võtta. Barkindo külastab nii Venezuelat kui Iraani, kirjutab Reuters.

Ringreisi teeb ka Saudi Araabia energiaminister Khalid al-Falih, kes väisab Kataris toimuvat energiakonverentsi ning kohtub seal ka Venemaa esindajatega.

Septembris toimunud kohtumise tulemusena leppisid OPECi liikmed kokku, et allkirjastavad novembris lepingu, mille tulemusena hakkavad nad vähem musta kulda tootma. Päevane toodang peaks langema 32,5-33 miljoni barrelini. Oktoobris tootsid OPECi riigid kokku 34 miljonit barrelit naftat päevas.

Commodity Research Groupi ekspert Andrew Lebow märkis, et naftaturul valitseb praegu üldine ebakindlus selles, mis saama hakkab. Analüütikud on OPECi leppes erinevalt meelestatud. “Suureneb optimism leppe osas ning kohe hind tõuseb 2 dollari võrra,” tõi Lebow näite turu volatiilsusest.

Brenti naftabarrel ületas täna taas 45 dollari piiri ning maksab praegu 47,32 dollarit. WTI toornafta maksab 45,81 dollarit barrel.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt