• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Analüütikud: nafta hind tõuseb edasi

  NaftatootmineFoto: Reuters/Scanpix

  Nafta hind tõusis eile ligi 6 protsenti ja arvatakse, et tõus võib lühiajaliselt jätkuda, vahendab CNBC.

  „See tõus oli väga kiire ja päev lõpetati uutes kõrgustes. Oleme sellises olukorras, et hinnatõus võiks vähemalt lühiajaliselt jätkuda,“ ütles CMC Marketsi analüütik Ric Spooner.
  WTI toornafta kallines eile 5,8 protsenti ja barreli hind lähenes 46 dollarile. Brent tõusis eile 5,7 protsenti ja barrel maksis õhtuks 46,95 dollarit. Mõlema hind on täna langenud veidi üle 0,5 protsendi, sest teisipäeva hilisõhtul ilmus Ameerika Petrooleumi Instituudi (API) raport, millest selgus, et naftavarud olid eelmisel nädalal tõusuteel.
  "Saudid saavad aru, et peavad hinnatõusu jaoks märkimisväärse žesti tegema. Seega on tõenäoline, et kokkulepe siiski tuleb," ütles CMC Marketsi peastrateeg Michael McCarthy. "Hinnad langesid 52 dollarilt 43 dollarile, seega ei ole üllatav, et pärast sellist kukkumist toimub taastumine."
  OPEC leppis septembris kokku, et naftakartell hakkab oma tootmist vähendama. 30. novembril toimub järgmine kohtumine, kus pannakse eeldatavasti paika kokkuleppe detailid. Detailide osas on liikmesriikide vahel aga palju lahkhelisid. Samas on investorid optimistlikud, sest ühe kõnelustega kursis delegaadi sõnul püüavad Katar, Alžeeria ja Venezuela OPECi kokkulepet iga hinna eest ära vormistada.
  „Viimati suudeti selline kokkulepe teha kaheksa aastat tagasi,“ ütles investeerimisfirma IG strateeg Jingyi Pan. „Jätkuvalt on olemas aga risk, et USA varud suurenevad ja OPECi välised riigid suurendavad tootmist, mis võib praeguse hinnatõusu peatada.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.