Pensionifondid noolivad metsa

LHV Investeerimismeeskonna liige Jani Mäenpää (vasakul) ja Swedbanki investeerimisfondide juhatuse esimees Kristjan Tamla on aina enam metsausku.  Foto: Andras Kralla
Indrek Mäe • 24 november 2016
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kuna klassikalised finantsvarad muutuvad järjest kallimaks, otsustasid Swedbanki ja LHV pensionifondid proovida kätt madalseisu läbi teinud mittetraditsioonilisemas investeerimisvaldkonnas ning soetasid metsa.

Swedbanki ja LHV kliendid said mõni aeg tagasi teada, et pankade pensionifondid investeerisid Birdeye Timber Fund 2 kaudu Eesti metsadesse. Swedbanki pensionifondide juht Kristjan Tamla leiab, et selline investeering aitab vähendada fondide sõltuvust finantsvarade tsüklilistest kõikumistest.

„Hetkel on olukord selline, kus paljud võlakirjad on null- või negatiivse intressiga ning aktsiaturud liiguvad kõige kallimate tippude suunas,“ rääkis Tamla. „See sunnib pensionifonde vaatama rohkem ringi ja ka mittetraditsioonilistes valdkondades ning mets on üsna loogiline valik,“ lisas ta. 

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt