Äripäev • 1 detsember 2016

Baltic Horizoni pakkumise tulemus selge

Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam  Foto: Andres Haabu

Kinnisvarale keskendunud Baltic Horizon Fundi osakute avaliku pakkumise tulemusena märgiti 15 285 593 uut osakut, mis vastab 20 568 294 eurole, teatas ettevõte.

Fondi valitseja Northern Horizon Capital teatas, et märgitavate osakute arv on kuni 37 131 000 ja osakute arvu suurendamisel ka kuni 59 410 000 uut osakut.

Northern Horizon Capital otsustas jaotada kõigile investoritele märgitud osakud täies ulatuses. Uute osakute pakkumise tulemusena suureneb Fondi osakute koguarv 15 285 593 võrra, mille järel on fondi osakute koguarv 57 264 743 osakut. 

Fondijuht Tarmo Karotam valdas pressiteates rõõmu rohkem kui 4000 uue investori üle (kelle seas on ka investor Toomas).  „Seoses investorbaasi sel tasemel laienemisega Läänemere regioonis usume samuti, et oleme oluliselt suurendanud fondi osaku likviidsust börsil. Mitmed atraktiivsed investeerimisobjektid on silmapiiril ning seetõttu loodame kaasatud rahale lähiajal paigutuse leida,“ ütles Karotam.

Eeldatavalt on osakute esimene kauplemispäev Tallinna börsil 5. detsembril ja Stockholmi börsil 8. detsembril.

Novembri algusest fondi tutvustades ütles Karotam, et fondi strateegia on investeerida hea asukohaga ärikinnisvaraobjektidesse Balti riikide pealinnades. "Võimendus on vaid 50% ning seeläbi hajutatakse riske nii rentnike, linnade kui ka finantseerijate puhul,“ rääkis Karotam ja lisas, et fondil on väiksed laenukulud ja see võimaldab maksta dividende 7–9 protsenti aastas.

Baltic Horizon Fondi osakutega alustati Nasdaq Balti fondinimekirjas kauplemist selle aasta 6. juulil. Fondi börsitähis NASDAQ Tallinna börsil on NHCBHFFT, pärast noteerimist saab Fondi börsitähiseks  NASDAQ Stockholm börsil NHCBHFFS.

Fondivalitsejaks on Northern Horizon Capital AS, millel on alternatiivfondide fondivalitseja litsents.

Hetkel kuum