Vene küberpangandus näitab lääne konkurentidele tagatulesid

02. detsember 2016, 13:30
Vene Internetipangandus areneb kiiremini kui Suurbritannias.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161202/BORS/161209938/AR/0/AR-161209938.jpg

Iga-aastasel Briti-Vene ärifoorumil tõdeti, et Vene pankade suhtumine innovatsiooni ja küberturvalisusesse on parem kui Suurbritannias.

Venemaa pangandussektorit iseloomustab tehnoloogiasektori kiire kasv ning ka riigi president Vladimir Putin on kinnitanud, et digitaalmajandusse suunatakse lähiaastatel lisainvesteeringuid.

Idanaabri pangandussektoril on lääne konkurentide ees mitmeid arengueeliseid. Näiteks seal tegutsevad pangad on küllaltki noored, sest on asutatud alles pärast Nõukogude Liidu lagunemist. Samuti on pankasid puudutaval seadusandlusel veel vähese panganduskogemuse tõttu arenguruumi ning see ei ole selline koorem, mille on lääneriikide seadusandlus selga ladunud seal tegutsevatele finantsasutustele.

Näiteks on Venemaal tegutsevast Tinkoff Pangast saanud sealsel turul suurim internetipank, millel pole isegi juriidilist keha. „Suurbritannias ei oleks selline ärimudel võimalik,“ ütles kübertehnoloogia ettevõtte IB Group tegevjuht Ilja Sakkov. „Minu meelest on see kummaline, sest Suurbritannia on ajalooliselt silma paistnud kõrge innovatiivsusega,“ lisas ta.

Lisaks tõi Sakkov näite, kuidas Venemaal võideldakse aktiivselt internetikuritegevusega, samas kui Suurbritannia pangad pole neid lahendusi veel proovinud. „Isegi rahvusvahelised politseiagentuurid nagu Europol ja Interpol kasutavad Kaspersky viirusetõrjetehnoloogiat,“ nentis Sakkov. „Suurbritannia ettevõtted keelduvad miskipärast Vene firmadega koostööst, isegi kui meie kvaliteet on seda väärt,“ lisas ta.

Sakkovi meelest võiks Suurbritannia pangad olla rohkem uuendusmeelsemad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. December 2016, 13:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing