OPEC tootis novembris tipptasemel

06. detsember 2016, 09:00
nafta
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161206/BORS/161209855/AR/0/AR-161209855.jpg

OPECi riikide naftatoodang oli novembris taas tipptasemel, kuna Iraagi eksport ning Nigeeria ja Liibüa naftatarned suurenesid.

Ühtlasi tähendab see seda, et eelmisel nädalal sõlmitud naftaleppe valguses on naftatootjatel üsna keerukas tootmismahte kärpima hakata, kuna see võtab aega.

Reutersi analüütikute andmeil tootsid OPECi liikmed novembris päevas keskmiselt 34,19 miljonit barrelit naftat. Kolmapäeval sõlmitud otsuse tulemusena jõudsid OPECi liikmed leppele, et alates jaanuarist toodetakse kokku 32,50 miljonit barrelit musta kulda päevas. See tähendab, et vähendama peaks tootmist 1,69 miljoni barreli jagu.

SEBi tooraineturgude analüütik Bjarne Schieldrop kommenteeris, et OPECi otsus tootmismahte kärpida vähendas küll hinna languse riski, ent samas tasub meeles pidada, et organisatsiooni liikmed on tavaliselt alati tootmistulemustega kavaldanud.

OPECi liikmete naftatootmise suurenemisse andsid peamise panuse Iraak, kelle naftaeksport kasvas novembris 4,62 miljoni barreli jagu päevas ning ka Nigeeria ja Liibüa, kelle naftatootmist on varasemalt seganud riigis toimuvad konfliktid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2016, 09:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing