Mait Kraun • 8. detsember 2016
Jaga lugu:

Pangandussektori hinnatõus võib peagi läbi saada

USA investeerimispank Goldman Sachs.  Foto: epa

USA pangandussektori aktsiad on tõusnud väga kiiresti. Analüütikud aga hoiatavad, et olukord ei pruugi kaua kesta, vahendab CNBC.

„Turud on üle oma varju hüpanud. Ma arvan, et tõusule hakkab lõpuks pidurit panema Föderaalreserv ise,“ ütles investeerimisfirma BK Asset Managementi tegevdirektor Boris Schlossberg.

Bank of America aktsia jõudis kõrgeima tasemeni alates 2008. aasta novembrist, Citigroupi aktsia oli viimati nii kõrgel 2015. aasta augustis ning Goldman Sachs jõudis 2007. aasta tippudeni. JPMorgan tõusis kõigi aegade rekordini.

Rekordid tulid ajal, mil terve finantssektor tõuseb. Alates valimistest on finantsettevõtted kallinenud 19 protsendi võrra – sellega on finantssektor Standard & Poor’s 500 indeksi parim sektor.

Pangad sõltuvad suuresti võlakirjaturust. Kuna Föderaalreservi plaan intresse tõsta viib ka võlakirjade tootlused üles, siis on see pankade aktsiatele positiivselt mõjunud. Schlossberg hoiatab, et Föderaalreserv võib detsembris intresse tõsta, aga on oht, et pärast seda taandutakse. „Nad võivad intresse tõsta vaid ühe korra ning siis kuueks kuuks ootele jääda,“ ütles ta.

Investeerimisfirma Miller Tabaki aktsiastrateeg ja tehniline analüütik Matt Maley ütles, et pankade aktsiad on üleostetud ning tõus on veninud liiga pikaks. Ta mainis, et pikaajaliselt on pankade väljavaade hea, aga vahepeal peavad tulema ka korrektsioonid.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum