• Jaga lugu:

  Varing Hiina aktsiaturul

  Shanghai börs.Foto: EPA

  Hiina aktsiaturud langesid täna järsult, sest regulaatorid piiravad kindlustusfirmade aktsiaoste. Lisaks ütles Donald Trump, et "ühe Hiina poliitika" tuleb üle vaadata, vahendab MarketWatch.

  Shanghai Composite indeks langes täna 2,5 protsenti. Ligi 1000 aktsiat odavnes ning tõusjate seas olid vaid suurpangad ning energiafirmad. Shenzhen Composite indeks langes lausa 4,9 protsenti ning idufirmadele keskenduv ChiNext kukkus 5,5 protsenti.
  Reede hilisõhtul teatas Hiina kindlustussektori regulaator, et kindlustusfirma Evergrande Life ei saa enam aktsiatesse investeerida, sest tegeles aktsiaturul lühiajalise kauplemisega. Viimasel ajal on kindlustusfirmad aktsiaturule suurt raha investeerinud ja see on kauplemisaktiivsust märkimisväärselt tõstnud.
  Hiina ametivõimudele kindlustusfirmade aktiivne ostmine ei meeldi, sest nii võidakse ettevõtete juhtkonnad segi paisata. „Selge, et regulaatorid on sellise ostmise vastu, sest see võib börsifirmade juhtkondade koosseisu muuta,“ ütles Soochow Securitiesi analüütik Deng Wenyuan. „Sellegipoolest ei oodanud investorid, et ametivõimud selliseid samme astuvad.“
  Lisaks esitas USA presidendiks valitud Donald Trump küsimuse, kas Ühendriigid peaksid jätkama oma „ühe Hiina poliitikat“, kui Peking ei tee järeleandmisi kaubanduses ja muudes küsimustes. Ka see on investorite meeleolu halvendanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.