13. detsember 2016 kell 19:41

Berkshire'i A-aktsia tõusis veerand miljoni dollarini

Warren Buffett  Foto: Scanpix/REuters

Warren Buffetti Berkshire Hathaway A-klassi aktsia ületas täna veerand miljoni dollari taseme, vahendab CNBC.

Berkshire Hathaway A-aktsia tõusis täna üle 250 000 dollari taseme. Ajast, mil Buffett oma esimese Berkshire’i aktsia ostis, on möödas 54 aastat ja üks päev. Kuulus investor suutis teha ettevõttest maailma ühe suurema börsifirma.

Sel aastal on Berkshire’i aktsial hästi läinud. Jaanuarist on aktsia tõusnud 26,2 protsenti, mis aitas Dow Jonesi indeksil läheneda 20 000 punkti tasemele.

Buffett ostis oma esimesed aktsiad 7,50 dollari eest. Inflatsiooniga korrigeeritult on nende väärtus praegu 60,03 dollarit. 1965. aastaks oli Buffetti osalus ettevõttes tõusnud üle 50 protsendi. Praegu on Buffettil 18 protsenti ettevõtte A-aktsiatest ja nende väärtus on 73 miljardit dollarit.

Vaatamata kõrgele hinnale pole Buffett tahtnud Berkshire’i aktsiaid tükeldama hakata (aktsiaspliti teha). „Ma ei taha, et keegi ostaks Berkshire’i aktsiat eesmärgiga kiirelt rikkaks saada,“ kirjutas Buffett oma raamatus „The Snowball“.

Jaeinvestorid, kelle taskud nii sügavad ei ole, saavad osta Berkshire’i B-aktsiat, mis kauplevad praegu umbes 166 dollari juures.

Hetkel kuum