• Jaga lugu:

  Investorid kiirustavad Venemaale

  Moskva Punane väljakFoto: epa

  OPECi kokkuleppele järgnenud nafta hinna tõus ning USA ja Venemaa suhete oodatav paranemine kannustab investoreid oma rahaga Venemaale tõttama, kirjutab Financial Times.

  Viimase nädalaga on Venemaa aktsiafondidesse suurim raha juurdevool 2011. aastast. Avatud investeerimisfondidesse ja börsil kaubeldavatesse fondidesse on suurim sissevool 2015. a veebruarist.
  Mõnedes suuremates fondides on varade väärtus OPECi novembri lõpus sõlmitud kokkuleppest alates tõusnud pea kolmandiku võrra. Näiteks fondi VanEck Vectors Russia ETF varad on kerkinud 33% 2,5 miljardile dollarile, kirjutas leht.
  „Hinnatasemed olid äärmiselt atraktiivsed ja nafta hinna toibumine pole toetanud mitte üksnes aktsiaturgu, vaid (Venemaad) ka poliitiliselt,“ kommenteeris UBS Wealth Management lühiajaliste investeeringute juht Vinay Pande. Kui nafta hind langes, ei muretsetud üksnes aktsiate languse, vaid ka poliitilise stabiilsuse pärast.
  Nafta hinna kõrval on oluline tegur USA valitsuse vahetus, mis annab alust eeldada, et Ukraina sündmustega seoses Venemaale kehtestatud sanktsioonid võivad hakata leevenema. Uuendamise tähtaeg jõuab kätte märtsis. Citi strateegid prognoosivad USA hoiaku olulist pehmemaks muutumist Venemaa ja sanktsioonide programmi suhtes.
  Venemaa börsi indeks Misex on tänavu kerkinud 27%. Dollarites arvestatuna on tõus veidi alla 50%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.