Kadi Neemre • 20. detsember 2016 kell 19:52

Börs: Dow Jones jätkas liikumist 20 000 punkti suunas

Jõulumeeleolus New Yorki börs  Foto: EPA

USA börsid olid täna tõusuteel, mida juhtis finantssektor. Investoreid jätsid geopoliitilised pinged külmaks ning Dow Jones jätkas liikumist 20 000 punkti suunas.

Sessiooni tipphetkel jäi Dow Jonesi teetähisest puudu vaid 13 punkti; indeksi edukaim ettevõte oli Goldman Sachs. Alates valimistepäevast on Dow Jones teinud enam kui 8% tõusu.

“Põhjus, miks turud täna tõusuteel olid, on see, et täna ei avaldatud mingeid olulisi majandusandmeid ning kauplemismahud on üsna väikesed,” kommenteeris turgude olukorda First Standard Financiali ökonomist Peter Cardillo.

Cardillo lisas, et lisaks ignoreerivad investorid ka geopoliitilisi pingeid. Nimelt suri eile Venemaa suursaadik Türgis peale Ankara kunstigaleriis saadud surmavaid laske. Berliinis aga sõitis veok jõuluturul rahva sekka, tappes 12 ning vigastades 48 inimest.

Täna ei avaldatud ühtegi olulist majandusraportit, kuid investoritel oli laual mitmeid kasumiraporteid. Täna enne börsi sulgumist avaldavad oma raportid näiteks Darden Restaurants, General Mills ja BlackBerry. Nike ja FedEx avaldavad oma kasumiaruanded täna peale börsi sulgumist. FBN Securities turustrateegi Jeremy Kleini sõnul pakuvad eriti Nike’i ja FedExi tulemused head pilti eesootavast kasumiraportite hooajast.

Reutersi küsitletud analüütikud prognoosivad Nike’i kasumiks 43 senti aktsia eest ning müügituluks 8,1 miljardit dollarit. FedExi kasumiks prognoositakse 2,90 dollarit aktsia kohta ning müügituluks 14,92 miljardit dollarit.

USA toornafta hind kasvas 0,21% ning barreli hinnaks kujunes 52,23 dollarit.

Dow Jones sulgus 0,46% tõusuga 19973,60 punktil. S&P 500 lõpetas päeva 0,36% tõusuga 2270,75 punktil. Nasdaq sulgus 0,49% tõusuga 5483,94 punktil.

Hetkel kuum