Pille Ivask • 22. detsember 2016 kell 12:45

Teslad muutuvad brittidele kallimaks

Odavamaid Teslasid saavad britid tellida selle nädala lõpuni.  Foto: EPA

Seoses naela nõrgenemisega pärast Brexiti hääletust on Tesla otsustanud oma elektriautode hinda brittide jaoks tõsta, vahendab Bloomberg.

Tesla tõstab Suurbritannias järgmisel aastal hindu 5% võrra. Tesla kõneisik on öelnud, et see tuleneb just naela nõrgenemisest.

Suurbritannia nael on pärast rahvahääletust, kus inimesed pooldasid riigi Euroopa Liidust lahkumist, kukkunud enam kui 15% võrra ning see on juba brittide jaoks tõstnud eeskätt importkaupade hindasid. Ka kodumaine toodang on muutunud kallimaks, kui osa sellest toodetakse välismaal.

Tesla esindaja sõnul muutuvad autod brittide jaoks kallimaks, kui neil pole eeltellimust tehtud. Need, kes on oma auto tellinud nii-öelda vana hinnaga, ei pea midagi juurde maksma. Tesla teatel saab vana hinnaga autosid tellida kuni selle nädala lõpuni.

Hetkel kuum