Mait Kraun • 2 jaanuar 2017

Kui palju tõusid mullu USA aktsiaindeksid?

New Yorgi börs  Foto: EPA

Möödunud aasta lõppes USA aktsiaturgude jaoks langusega, sest investorid võtsid hea minekuga sektoritest kasumeid. Aktsiate aastane tõus oli aga korralik ning Dow Jonesi indeks tõusis kiireimas tempos alates 2013. aastast, vahendab MarketWatch.

Aasta viimane kauplemispäev ei olnud aktsiate jaoks sugugi kena – Standard & Poor’s 500 indeksi 11 põhisektorist odavnes 9 ning aktsiad taandusid kokkuvõttes ligi 0,5 protsenti. Tõsi, kauplemisaktiivsus oli ka küllaltki väike. Täna on USA aktsiaturud pühade tõttu suletud.

„Kõik aastalõpu liikumised olid võimendatud, sest kauplemismahud olid väiksed. Lisaks sellele ei olnud ühtegi tähtsat uudist, mis oleks võinud aktsiahinnad liikuma panna,“ ütles investeerimisfirma Timber Hilli aktsiate riskihaldur Steve Sosnick. „Mõned inimesed tahavad oma portfelli enne aasta lõppu uuesti tasakaalustada. Kui kauplemismahud on väiksed, paneb see turu liikuma.“

Aasta lõikes läks aktsiaturgudel aga väga hästi – Dow Jonesi indeks tõusis 13,4 protsenti ja S&P 500 lisas 9,5 protsenti. Ühtlasi tõusis Dow indeks viimase kolme aasta kiireimas tempos. Nasdaqi indeks kallines 7,5 protsenti ja Russell 2000, mis koosneb väiksema turuväärtusega börsifirmadest, tõusis 19,4 protsenti.

Hetkel kuum