Swedbank: OEG aktsial õiglane hind

Olympicu kasiino  Foto: Raul Mee
Mait Kraun • 18. jaanuar 2017 kell 9:15

Swedbank jättis Olympic Entertainment Groupi aktsia hinnasihi samaks, aga 2016. aasta ärikasum peaks prognoosi kohaselt langema 5 protsenti.

Kasiinofirma Olympic Entertainment Group avalikustas 12. jaanuaril oma neljanda kvartali hasartmängutulud. „Konsolideeritud andmed vastasid meie ootustele, aga riikide lõikes oli üllatusi. Suured kasvunumbrid olid tingitud eelkõige investeeringute suurenemisest,“ kirjutas Swedbank.

Ettevõtte aktsiale jäeti 1,95eurone hinnasiht (12 kuu siht) ning neutraalne soovitus. Praegu kaupleb OEG aktsia 1,8 euro juures. Ühtlasi prognoosib pank, et 2016. aasta kulumieelne ärikasum langes kõrgete kulude tõttu 5 protsenti.

Malta ja Itaalia veavad kasvu

„Malta kasvunumber oli tingitud sellest, et 2015. aasta neljandas kvartalis (võrdlusperiood) tegutseti seal vaid 1,5 nädalat. Sellegipoolest oli Malta 2,7 miljoni euro suurune käive meie ootustega kooskõlas ning terve 2016. aasta käive oli Maltal 11 miljonit eurot. See peaks olema piisav, et nii neljandas kvartalis kui ka 2016. aastal oleks maksueelne kasum positiivne,“ avaldas Swedbank.

„Kasvult oli teisel kohal Itaalia turg – osaliselt oli põhjus mängusaalide arvu kasv 12-lt 15-le (eelmise aasta sama ajaga võrreldes). Kui uued kasiinod välja arvata, kasvas meie hinnangul käive ka vanade müügisaalide lõikes, mis peaks aitama kulumieelsel ärikasumil (EBITDA) kasvada,“ teatas pank.

Eesti turu kasvu tagas Hiltoni avamine

Swedbanki hinnangul tagas Eesti turu 19,3protsendilise kasvu eelkõige Hiltoni kasiino avamine juunis. Lisaks osteti 2016. aasta veebruaris väike konkurent. „Eesti kulubaasi kasv tõstis kolmanda kvartali EBITDA 1,5 miljonilt eurolt 1,7 miljoni euroni. Hiltoni kinnisvara müüdi aga augusti keskel, mis tähendab, et rendihinnad olid neljandas kvartalis kõrgemad. Seega ootame Eesti majandustulemustes minimaalset paranemist,“ avaldas pank.

Läti kasvu aitas toetada konkurendi ostmine 2015. aasta detsembris. Vanade kasiinode käive kasvas samuti tugevalt, mis tähendab, et kulumieelne ärikasum peaks tõusma.

Leedu käive oli aga suurim alates 2008. aastast – sellele aitasid kaasa OlyBeti Leedu turule sisenemine ja konkurendi ost. „Kõige suurema pettumuse valmistas meile aga Slovakkia müügitulu 18,5protsendiline langus," teatas Swedbank.

„2017. aasta prognoositav EV/EBITDA (ettevõtte turuväärtuse ja kulumieelse kasumi suhe) on 5,7 ja P/E (hinna ja kasumi suhe) on 11,2. Need näitajad on ettevõtte ajalooliste näitajatega kooskõlas ning ettevõte on meie hinnangul õiglaselt hinnatud. Kaheksaprotsendiline oodatav dividendimäär on aga jätkuvalt atraktiivne.“

Hetkel kuum