Pille Ivask • 1. veebruar 2017 kell 12:45

Volkswagen maksab ameeriklastele 1,2 miljardit

Volkswagen  Foto: epa

Rohkem kui aasta eest heitgaasiskandaali sattunud Saksa autotootja Volkswagen teatas, et maksab ameeriklastele kokku 1,2 miljardit dollarit kompensatsiooni.

Autotootja ning USA ametivõimude kokkuleppe järgi saavad kompensatsiooni 80 000 inimest, kellele kuulub kolmeliitrilise mootoriga diiselauto ning mille heitgaasitulemusi võltsiti. Autoomanikele makstakse nii kompensatsiooni kui ka ostetakse auto tagasi või viiakse parandusse. Juhul kui ametivõimud parandusest tulnud autosid heaks ei kiida, võivad Saksa autotootja kulud kasvada aga suisa 4 miljardi dollarini.

Volkswagen sattus heitgaasiskandaali 2015. aasta lõpus, kui selgus, et autotootja on paigaldanud rohkem kui 11 miljonile diiselmootoriga autole tarkvara, mis näitab heitgaaside hulka tegelikust väiksemana.

Möödunud kuul mõistis kohus Volkswageni USAs süüdi valitsuse ja tarbijate petmises, manipuleerides diiselmootoritega. Ettevõte teatas, et maksab 4,3 miljardit dollarit trahvi.

Hetkel kuum