• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millised on eri riikide hinnatuimad brändid?

  BMW on hinnatuim bränd Saksamaal.Foto: Bloomberg

  Google on maailma kõige kallimate brändide edetabelis hõivanud Apple’i ees esikoha. Milline on seis aga riigiti?

  Brändi väärtus ei ole seotud ainult ettevõtete turuväärtusega. See näitab ka abstraktset väärtust – näiteks seda, kui suur on tarbijate kindlustunne brändi suhtes ning kui palju seda ära tuntakse.
  Näiteks Saksamaa kõige väärtuslikum bränd on BMW (37,1 miljardit dollarit). Soomlaste kalleim bränd on aga jätkuvalt Nokia (4,6 miljardit), rootslastel H&M (19,2 miljardit) ja norrakatel Statoil (7,6 miljardit).
  Venemaal on esikohal Sberbank (9,1 miljardit), Taanis Lego (7,6 miljardit) ja Hollandis Shell (36,8 miljardit).
  Suurbritannias on suurima väärtusega bränd Vodafone (21,8 miljardit), Jaapanis Toyota (46,3 miljardit).
  Edetabelis sai esikoha Google
  „Google võitis suuresti selle tõttu, et Apple’i langus oli väga dramaatiline. iPhone'e tootva ettevõtte brändi väärtus kukkus 26 protsenti,“ teatas HowMuch.Net.
  Google’i bränd on väärt 109,47 miljardit dollarit, Apple’i oma aga 107,14 miljardit. „Turud on volatiilsed ja ellujäämine pole kindel. Suured brändid võivad oma väärtust väga kiiresti kaotada,“ avaldas HowMuch.
  Apple’i järel on kolmandal kohal Amazon.com Inc, mille turuväärtus ulatub 106,37 miljardi dollarini. AT&T on hõivanud 87,2 miljardise brändiga neljanda koha, Microsoft on 76,27 miljardiga aga viies. Edetabelis domineerivad eelkõige USA ettevõtted – 10 parima seas on lausa kaheksa ameeriklaste firmat.
  Kuuendal kohal on Korea ettevõte Samsung, mille brändi väärtus ulatub 66,2 miljardi dollarini. Samsungile järgnevad Verizon (65,88 miljardit), Walmart (63 miljardit), Facebook (62 miljardit) ja Hiina panganduskontsern ICBC (47,83 miljardit).
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.