Pille Ivask • 31. märts 2017 kell 15:41

Credit Suisse’il jälle suur petukahtlus

Šveitsi suuruselt teine pank Credit Suisse.  Foto: EPA

Ametivõimud otsisid läbi Credit Suisse’i Londoni, Amsterdami ja Pariisi kontorid, kuna panga töötajaid ning mitmeid kontoomanikke kahtlustatakse maksudest kõrvalehoidmises ning rahapesus.

Bloombergi andmeil arreteerisid uurijad eile Hollandis kaks inimest ning neid süüdistatakse maksudest kõrvalehoidmises. Kriminaaluurimine käib ka Austraalias, Saksamaal, Suurbritannias ja Prantsusmaal.

Credit Suisse teatas täna, et Londoni, Amsterdami ja Pariisi kontoreid on külastanud ametivõimud seoses maksuküsimustega. Pank on teatanud, et teeb ametnikega igakülgset koostööd.

Viimastel aastatel on Credit Suisse’il olnud üsna sageli probleeme maksudest kõrvalehoidmise süüdistustega. 2014. aastal sai pank USAs 2,6 miljardit dollarit trahvi, kuna uurimise tulemusel selgus, et pank on aidanud ameeriklastel maksudest kõrvale hoida. 2011. aastal maksis pank samal põhjusel Saksamaal 150 miljoni euro suuruse trahvi.

Hetkel kuum