Pille Ivask • 18. mai 2017 kell 16:05

Brasiilia börs suures kukkumises

Brasiilia president Michel Temer  Foto: epa

Brasiiliat ähvardab jälle tõsine sisepoliitiline kriis ning kohalik börs on seetõttu tugevalt punasesse vajunud.

Brasiilia börs avanes täna võimsalt punases, kukkudes kiiresti 10% võrra. Suure languse tõttu on mõningate aktsiatega kauplemine peatatud, kirjutab MarketWatch.

Brasiilia poliitikas on taas lahti rullumas tõsine skandaal, kuna president Michel Temerit süüdistatakse altkäemaksu andmisele julgustamises. Wall Street Journal kirjutab, et Temer oli teadlik, et üks Brasiilia ärihai plaanib endisele Kongressi liikmele altkäemaksu maksta, et too korruptsiooni kohta suu peaks.

Kui Temeri ümber lahvatanud korruptsiooniskandaal edasi rullub, tähendab see, et Brasiilia president on taas tõsise surve all. Eelmisel sügisel lahkus ametist Dilma Rousseff, keda süüdistati riigieelarve näitajatega manipuleerimises. 

Brasiilia Bovespa indeks on praegu 9,4% võrra languses. Lisaks sellele on enam kui 7% võrra nõrgenenud ka Brasiilia reaal.

Hetkel kuum